Wiskunst op Sint-Lucas

Exposition à Gand le 20 mai 2011
Imprimer la pageImprimer la page || VERSION PDF: Enregistrer au format PDF

Rencontre d’universitaires, d’artistes, d’enseignants et d’étudiants le vendredi 20 mai 2011 au Departement Architectuur, Sint-Lucas Gent, Hoogstraat 51, 9000 Gent.

Wiskunst op Sint-Lucas

Meeting voor academici, kunstenaars, lesgevers en studenten Gent, vrijdag 20 mei 2011.

Departement Architectuur Sint-Lucas Gent Hoogstraat 51 9000 Gent
- Contact : Dirk Huylebrouck huylebrouck@gmail.com

Event over wiskunde en kunst, met internationale gastsprekers en open voor iedereen : academische wiskundigen en kunstenaars, amateurwiskundigen of -kunstenaars, en andere bevlogen geesten... een gelegenheid voor eenieder om haar of zijn wiskunstige vondst, kunstwerk of onderwijsmethode te openbaren (zie "mission statement"). DOE UW VOORSTEL VOOR EEN WETENSCHAPPELIJKE VOORDRACHT, EEN TENTOONSTELLING VAN EEN WISKUNSTWERK, EEN KUNSTZINNIGE VOORSTELLING, OF DE VOORSTELLING VAN WERK VAN STUDENTEN aan Claudine Lybaert.

Met :

- Reza Sarhangi, Towson University (USA), voorzitter van de internationale conferentieserie "Bridges, Mathematical Connections between Art, Music and Science".

- Rinus Roelofs, Hengelo (Nederland), een wiskundige die sinds jaar en dag werkt als kunstenaar, zoals blijkt uit zijn website.

- Jos Leys, Hemiksem (België), een ingenieur wiens hobby wiskunst is : hij werkte mee aan de film "Dimensions", en veel meer.

- Johan Gielis, Antwerpen (België), een Dr. in de wetenschappen die het zal hebben over Plateau, en de recente veralgemeningen van B. Palmer voor anisotrope energieën ; zie "Simon Stevin Institute for Geometry".

- Ruth Mateus-Berr, Wenen (Oostenrijk), een designonderzoekster die doceert aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten, aan het Department voor Design, Architectuur en ’Environment for Art & Design Education’ met Prof. James Skone ;

- Peter Raedschelders, Kruibeke (België), een ingenieur wiens hobby wiskunst is : hij legt uit "Hoe zelf Escher prenten maken" en zal hierover een speciale tentoonstelling opstellen tijdens de meeting ;

- Jean-Marie Dendoncker, Eke (België), Sint-Barbara en UGent, een wiskundige die een project leidt voor onderwijs aan kansarme kinderen, ondersteund door de Koningin Paola Stichting en de UGent ; voordracht : Black & White !, over visuele kunstzinnige voorstellingen van wiskundige vormen.

- Jan Marcus, Beverwijk (Nederland), een "computer art"-designer die het in een voordracht over (grote) tensegrities zal hebben, en tijdens het wiskunst-event een 4,50 m hoge tensengritytoren zal plaatsen ; zie site.

- Wouter Cox, Gent (België), een beeldend kunstenaar, die enkele werken zal tentoonstellen (zie site, en in het bijzonder de video beeld waarin een Flandrienwielrenner esthetisch en wiskundig trillingen op een wateroppervlak veroorzaakt).

Geometrische patronen decoreren Sint-Lucas Gent : alle glasramen verschillen.


Consulter le site
- Wiskunst op Sint-Lucas
- Math-art at Sint-Lucas

Mis en ligne le 16 septembre 2010 par Charlotte BOUCKAERT