Exposition IMAGINARY en Flandre : les réservations sont ouvertes

Imprimer la pageImprimer la page || VERSION PDF: Enregistrer au format PDF

La Vlaamse Wiskunde Olympiade et les universités flamandes organisent l’exposition IMAGINARY durant l’année académique 2015-2016.

Les visites se font sur rendez-vous individuels ou en groupe. Les réservations sont ouvertes.

IMAGINARY sera présente à Bruxelles à la VUB du 11 avril au 29 april 2016.

Pour les réservations consulter le site http://www.imaginarymaths.be/


De 30ste jaargang van Vlaamse Wiskunde Olympiade kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Van bij de start van de olympiade werd opgetreden ten dienste van het wiskundeonderwijs in brede zin en ter ondersteuning van scholen en leerkrachten.

Tijdens het schooljaar 2015-2016 organiseren VWO en alle Vlaamse universiteiten samen de tentoonstelling IMAGINARY (www.imaginary.org) in Vlaanderen. IMAGINARY is een initiatief dat startte in het befaamde Duitse onderzoekscentrum voor wiskunde te Oberwolfach, en ondertussen internationaal tot heel wat erkenning leidde. IMAGINARY laat het grote publiek, maar in het bijzonder ook leerlingen en leerkrachten, kennismaken met wiskunde in haar volle breedte, kracht en schoonheid.

De tentoonstelling omvat talrijke topkwaliteit-posters, een hele reeks 3D-prints van wiskundige objecten, en een reeks softwarevisualisaties en -simulaties waarmee de bezoeker interactief aan de slag kan, via grote touchscreens. Zowel wiskunde die je meeneemt in verwondering en bewondering, als de kracht van wiskundige modellen voor toepassingen komen aan bod.

- Gent : 28 september t.e.m. 23 oktober 2015
- Leuven : 7 november t.e.m. 28 november 2015
- Kortrijk : 4 januari t.e.m. 22 januari 2016
- Antwerpen : 1 februari t.e.m. 19 februari 2016
- Diepenbeek : 29 februari t.e.m. 18 maart 2016
- Brussel : 11 april t.e.m. 29 april 2016

Mis en ligne le 5 juin 2015 par Charlotte BOUCKAERT